Порои заляха Берковица и предизвикаха сериозни щети, съобщава БНТ. Падналият следобед

...
Порои заляха Берковица и предизвикаха сериозни щети, съобщава БНТ. Падналият следобед
Коментари Харесай

Водно бедствие в Берковица

Порои заляха Берковица и провокираха съществени вреди, оповестява Българска национална телевизия. Падналият следобяд проливен дъжд провокира наводняване в града.

Водата влезе в къщите на хората. Улиците се трансфораха в реки. По улиците стихията носеше коли и клони.

Това е второто водно злополучие в границите на 10 дни.

По-рано денем бе обявено, че наводняване има и в ботевградското село Врачеш. Проливен дъжд се изля в региона и наводни най-малко 100 къщи, улиците са под вода, както и приземни етажи на къщи.

Кметът Марин Бончовски сподели пред Българска национална телевизия, че не е преляла река, а мощният дъжд е повода за наводнението.

Пожарната и " Гражданска отбрана " работят по изпомпването на водата от засегнатите къщи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР